Trenuri spre Brăila: orare și prețuri

Istorie și așezare
Cunoscută mai degrabă ca sora mai mică a Galațiului, Brăila este, așa cum le place locuitorilor să exclame, adversarul din Muntenia al orașului Galați. Este așezată un pic mai lângă Galați, la 20 de km vest, tot pe malul Dunării, cu toate acestea orașul e considerat a face parte din regiunea Muntenia și nu din Moldova, lucru susținut destul de accentuat de locuitorii săi.
De-a lungul timpului orașul a fost ocupat de geți, apoi de turci, ca începând cu secolul 20 să cunoască epoca de înflorire prin dezvoltarea portului și comerțului cu diferite mărfuri. Puțini știu că după primul război mondial, la Brăila se stabilea prețul cerealelor și fructelor pentru întreaga Europă. În ce privește arhitectura și împărțirea orașului, au fost păstrate foarte multe clădiri din secolul al XIX-lea, iar străzile sunt dispuse în cercuri concentrice, cu alte străzi care le taie ca niște raze și cu baza pe firul Dunării, făcând astfel ca centrul orașului să fie de fapt la margine.

Ce se poate vizita în Brăila și prin împrejurimi
Unele din ciudățeniile orașului se referă la faptul ca în Brăila există un parc care se cheamă Grădina Mare, dar care, de fapt, este cât se poate de mic, precum și un parc denumit Monument despre al cărui monument n-are nimeni idee unde e și dacă într-adevăr există. O altă emblem a orașului este Insula Mare a Brăilei, un petec de pământ care este delimitat din două brațe ale Dunării. Un loc demn de vizitat ar fi satul Lacu Sărat, unde se poate ajunge cu tramvaiul, drumul fiind unul cât se poate de atrăgător, deoarece se face printr-o pădure de la marginea unui lac.

Cum se ajunge la Brăila?
Cu trenul pe magistrala București – Galați.
Cu mașina prin DN2B – expres sau prin E87, care leagă localitatea de regiunea Dobrogei.
Orașul nu dispune încă de aeroport.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another