Trenuri spre Braşov: orare și prețuri

Istorie și așezare
Câte nu sunt de spus despre Brașov, poate unul dintre cele mai reprezentative așezări, localități ale României, un oraș care pare că încă trăiește in perioada interbelică. Cu clădiri vechi, dar bine întreținute, colorate, pline de farmec care acum adăpostește pe lângă istoria locului, micile ceainării, cafenele, pub-uri și cofetării în care, nu doar brașovenii ci și numeroșii turiști se opresc pentru a gusta din atmosfera locului.
Este așezat în partea central estică a țării, la poalele munților Tâmpa, la 160 km de București, în curând urmând a exista o autostrada care va lega cele două orașe. Este un oraș preponderent turistic, un oraș de munte plin de viață, aflat in imediata apropiere a celei mai renumite stațiuni montane, Poiana Brașov și nu numai.

Ce se poate vizita în Brașov?
Se spune că dacă vii în Brașov, rămâi în Brașov. Te va cuceri cu farmecul său inconfundabil, cu partea veche a orașului și cu îngustele străduțe care te poarte spre poalele munților care îl înconjoară. De plictisit nu te vei plictisi, vrei doar să îl vizitezi?, poți închiria o bicicletă și nu îți rămâne decât să pedalezi cu privirea ridicată pentru a nu pierde vreun detaliu.
Vrei doar să stai locului o clipă? Ai de unde alege. Parcul Noua, situat la intrarea în oraș dinspre DN1. Valea Cetății, este un cartier, care începe din stâncile muntelui si se termină la poalele lui. Dacă ești iubitor de muzică poți poposi în preajma Festivalului ”Cerbul de Aur”, care are loc an de an între luna iulie și septembrie. Îți place berea, poți veni în septembrie la OktoberFest.
.. și multe altele…

Cum se ajunge la Brașov?
Cu trenul din orice oraș important din țară, orașul dispune de 5 gări, însă cea mai importantă este Gara Centrală.
Cu mașina – prin DN1 și autostrada A3(însă doar până la Ploiești, de la București)
Cu avionul se va putea ajunge cel târziu în 2016, după finalizarea construcției Aeroportului Internațional Ghimbav.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another