Trenuri spre București: orare și prețuri

Istorie și așezare
Este orașul cu cea mai mare populație din Romania și in același timp capitala tarii, și anume in jur de 1 800 000 de locuitori fiind rezidenți in acest oraș. La aceasta valoare se adaugă tranzitul zilnic precum și zona metropolitana formata din localitățile din preajma orașului, făcând in final sa fie catalogat cel mai important centru industrial, cultural, comercial și universitar. Este așezat in partea de sud a tarii la 250 km de Marea Neagra și la 60 km de granița cu Bulgaria.
Din punct de vedere istoric, Bucureștiul este menționat pentru prima oara in anul 1459, iar capitala a devenit in 1862. Nu a fost atestat nici pana acum un adevăr istoric despre întemeierea lui sau cum a luat naștere ca și oraș, la începuturi fiind doar o așezare. Unele documente li dau pe un anume cioban Bucur, întemeietorul lui, după ce tatălui lui i-ar fi dăruit pământurile care se întindeau pe malul stâng al râului Dâmbovița.

Ce se poate vizita în București?
Din punct de vedere turistic are foarte multe lucruri de oferit, fiind un oraș cu o viată de noapte foarte activa prin prea bine-cunoscuta zona centrala denumita “Centrul Vechi” sau “Lipscani”, o zona care și-a păstrat aspectul istoric prin efortul autorităților și care vara este foarte populata, plina cu terase, pub-uri, restaurante, cluburi, teatre. Dar nu aici se încheie oferta “Micului Paris” cum a fost el denumit după primul război mondial, datorita arhitecturii și vieții boeme pe care o trăiau cei din elita orașului, precum artiștii, poeții, scriitorii. Pentru iubitorii de natura, capitala României este recunoscuta in Europa fiind orașul cu cele mai mari parcuri.
Însă în final cel mai mare punct de interes turistic îl reprezintă “Casa Poporului” sau mai nou, Palatul Parlamentului, care este cea de-a doua clădire ca mărime din lume, după Pentagon.

Cum se ajunge la București?
În caz ca va întrebați cum puteți ajunge in București, ei bine, sunt mai multe cai.
Cu mașina: prin cele 3 autostrăzi, A1- Pitești(autostrada care face legătura cu Budapesta, A2 – Constanta, cunoscuta ca și Autostrada Soarelui, face legătura cu litoralul Marii negre, precum și A3 – Ploiești, autostrada Transilvania). Cu trenul: prin cele 4 gări de care este deservit: Gara de Nord(rute naționale și internaționale), Gara Obor, Gara Progresul și Gara Băneasa. Cu avionul: prin cele 2 aeroporturi, Aeroportul “Henri Coandă”(Otopeni), se poate ajunge cu trenul din Gara de Nord(tur retur), linie expres, sau cu autobuzul, tot linie expres – 783. Și de asemenea Aeroportul “Aurel Vlaicu”. Autoritățile au de asemenea in plan construirea celui de-al treilea aeroport in partea de sud a orașului.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another