Trenuri spre Cluj-Napoca: orare și prețuri

Istorie și așezare
Fiind cunoscut și ca inima Ardealului sau capitala Ardealului, orașul Cluj a luat naștere încă din antichitate când reprezenta o cetate dacică, denumită în acele vremuri Napoca. Actuala denumire provine din limba latină, de la cuvântul Clausum, care înseamnă „închis între dealuri”. Este situat in partea de N-NE a țării, la legătura Munților Apuseni cu Câmpiei Transilvaniei. Orașul este străbătut de râul Someș în mare parte, iar în jurul orașului regăsim mai multe păduri, dintre care cea mai cunoscută este Pădurea Hoia-Baciu, recunoscută pentru multitudinea de evenimente paranormale care are loc în aceasta.
Reprezintă, poate după capitala București, al doilea mare important oraș al țării din mai multe puncte de vedere. Industria se dezvoltă destul de rapid, iar din punct de vedere cultural și universitar oferă o varietate de opțiuni. Printre cele mai importante putem aminti Filarmonica din Cluj, Opera Națională Cluj, Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, Universitatea Babeș Bolyai.

Ce se poate vizita la Cluj și prin împrejurimi
Pentru cei care vor să viziteze Clujul, recomandăm să își planifice vacanța astfel încât să prindă unul din festivalurile care au loc de-a lungul anului. Aici întâlnim Festivalul Internațional de Film Transilvania, Transilvania Jazz Festival, Electric Castle pentru iubitorii de muzica electronică. Ca și obiective turistice puteți vizita Palatul Banffy, care acum reprezintă Muzeul de Artă al orașului, Parcul Central, Grădina Botanică care este una dintre cele mai mari și bogate din Europa centrală și de sud est și Centrul Istoric.
Cât despre viața de noapte și cum să ne relaxăm, vă las pe voi să descoperiți, orașul este destul de darnic. Vrei o gustare bună, Pizza More, un loc unde sigur vei găsi loc. Restul, te așteptăm.

Cum se ajunge la Cluj?
Se poate ajunge via avion, orașul fiind deservit de Aeroportul Internațional Avram Iancu fiind situat foarte aproape de centrul orașului, acesta având legături directe cu majoritatea orașelor europene.
De asemenea nu excludem varianta transportului feroviar, Gara Centrală din Cluj fiind punct de legătură pentru toate orașele din țară, având și două rute internaționale, Cluj – Budapesta și Cluj – Praga.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another