Trenuri spre Constanţa: orare și prețuri

Istorie și așezare
Constanța sau perla Mării Negre, cum este denumit generic, este un oraș situat pe coasta Mării Negre în partea de sud-est a țării fiind și capitala regiunii Dobrogea. Un oraș în care regăsim o paletă multiculturală, un oraș în care civilizația orientalul conviețuiește cu occidentalul, și invers, unde trecutul a făcut loc viitorului. Constanța reprezintă amprenta lăsată de diferitele civilizații orientale, greci, turci, bizantini, care au colonizat acele meleaguri de-a lungul timpului.
În antichitate o regăsim sub denumirea de Tomis, iar o primă dezvoltare însemnată a avut loc în vremea împăratului Constantin cel Mare - din al cărui nume deriva numele actual al orașului. Revenind în zilele noastre, Constanța reprezintă cel mai important port al tării la Marea Neagră, facilitând importul și exportul de bunuri. Pe timp de vara orașul este plin de turiști având în vedere faptul că în partea de nord a orașului ne întâmpină cea mai cunoscută stațiune estivală, Mamaia, o stațiune destul de colorată, cu multe festivaluri de muzică, un parc acvatic, un sat de vacanță, hoteluri luxoase, plaje private. Tot pe timp de vară putem participa la Carnavalul de la Mamaia, un carnaval organizat de primarul municipiului, o personalitate destul de controversată în lumea politică autohtonă, care este un mare admirator al Carnavalului de la Rio, unde ia parte nelipsit, încercând astfel sa reproducă în Constanța puțin din atmosfera din Brazilia.
Pe scurt, recomandam să vizitați Constanța vara, când orașul este plin de viată, și nu plecați fără sa faceți o baie și fără să vizitați Delfinariu si Cazinoul.

Cum ajungeți la Constanța?
Cu trenul – din orice oraș important al țării, din capitală distanța poate fi parcursă în aproximativ 2 ore și jumătate.
Cu mașina – prin intermediul autostrăzii Soarelui, aproximativ 2 ore.
Cu avionul – prin intermediul Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu – unde operează compania low-cost Ryanair.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another