Trenuri spre Craiova: orare și prețuri

Istorie și așezare
Mai este denumită și ”capitala Olteniei”, fiind așezată în câmpia Olteniei, parte din câmpia Română. În antichitate orașul era denumit Pelendava și reprezintă o veche cetate dacică. Numele actual încă nu se știe cu exactitate de unde provine, cert este că numele se trage din termenul slav, ”kraj” – crai.
Nu este un oraș care să iasă cu ceva anume în evidență, însă te atrage prin simplitatea lui. Printre clădirile moderne, găsim construcții laice precum și câteva fântâni destul de atrăgătoare, printre acestea aflându-se și Fântâna Cântătoare din zona centrala – Piața Mihai Viteazul, o mini copie a mult mai cunoscutei fântâni din complexul hotelier Bellagio din Las Vegas.
Dacă răscolim istoria, Craiova a oferit mulți artiști de seama, din toate ariile culturale, însă dacă ne întoarcem în prezent orașul se poate mândri cu industria constructoare de mașini, de locomotive și de avioane, printre cele mai cunoscute, bineînțeles.

Ce se poate vizita în Craiova și prin împrejurimi
Ca și atracții turistice putem recomanda Parcul Romanescu, cel mai mare și mai îngrijit parc din oraș, unde daca mai aveți noroc, îl puteți găsi pe ursul Bijou. De precizat că nu este doar un parc, este un întreg complex de agrement în care putem regăsi un velodrom, hipodrom, un stadion, un debarcader precum și o grădină zoologică unde îl puteți admira daca mai aveți noroc ursul Bijou. Grădina Botanică este un alt obiectiv demn de vizitat unde veți regăsi o expoziție florală organizată pe sectoare.

Cum ajungeți la Craiova?
Cu mașina – fiind legat de celelalte orașe ale tării prin drumuri naționale, urmând a se construi Autostrada Ford ce va face legătura cu Pitești și A1. De asemenea, este la doar 300 de km de Belgrad, intrarea în țară făcându-se prin Vama Porțile de Fier.
Via tren – Gara Centrala – cu legături directe către Sofia, Belgrad și Budapesta precum și către cele mai importante orașe ale tării.
Via avion – din Milano, Londra, Bologna, Roma, Dortmund și Barcelona prin Aeroportul Internațional Craiova care are legătura cu Gara Craiova.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another