Trenuri spre Galaţi: orare și prețuri

Istorie și așezare
Sau ”Orașul Teilor”, Galațiul este printre cele mai importante porturi de pe canalul Dunării și al doilea cel mai important oraș din Moldova, după Iași. Este situat in estul țării și în sudul regiunii, fiind străbătut de fluviul Dunărea. De-a lungul timpului, orașul s-a dezvoltat datorită fluviului, comerțului, industriei metalifere, prin Combinatul Siderurgic Galați și a portului, majoritatea locuitorilor fiind angajați în aceste domenii.
Locația orașului din punct de vedere al reliefului putem spune ca este una strategică deoarece pe timp de iarnă orașul este ferit de masele puternice de aer rece datorită Munților Măcinului, un reziduu istoric care în cel mai înalt punct ajung să aibă o altitudine de 467m.

Ce se poate vizita în Galați?
Ca și turist sunt câteva locuri pe care merită sa le vizitezi când ajungi în Galați.
Muzeul de științe ale naturii - Este un planetariul cu o cupolă de 7 metri care permite vizionarea diferitelor proiecții ale Sistemului Solar, a Nebuloaselor și Roiurilor stelare, astfel încât publicul vizitator să poată călători în mod imaginar în toate colțurile Universului.
Muzeul de artă vizuală este primul muzeu de artă contemporană românească din țară. A fost inaugurat în anul 1967 și de atunci a fost conceput structural să reprezinte cele mai noi tendințe ale fenomenului plastic a luat amploare din ce în ce mai mult.
Parcul Eminescu – anul deschiderii 1869, se spune că este parcul în care Eminescu venea în dese rânduri în ultimii ani ai vieții, în parc regăsindu-se și o statuie a poetului.
Faleza Dunării poate unul dintre cele mai atrăgătoare locuri din Galați.

Cum se ajunge la Galați?
Cu trenul din cele mai importante orașe ale țării.
Cu mașina – din orice parte a țării, însă încă nu exista o autostrada care să facă legătura cu regiunea Moldovei.
În trecut a existat un aeroport în Galați însă a fost închis de forțele ruse. În viitor se dorește construirea unui nou aeroport care să preia traficul aerian si necesitățile locuitorilor din această zonă.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another