Trenuri spre Iaşi: orare și prețuri

Istorie și așezare
Este al 4-lea oraș al României după numărul de locuitori, in jur de 292 000 și este denumit generic capitala regiunii Moldova. De asemenea fiind cel mai mare oraș al regiunii este și un important centru universitar, cultural și academic.
Istoria ne spune ca numele orașului vine de la poporul Alan al Iașilor, Alania fiind cea de-a doua denumire a Moldovei. Alanii care au locuit pe aceste meleaguri au devenit întemeietorii orașului și pe parcurs au făcut din acesta o mica așezare de tip târg.
Municipiul se afla localizat in Câmpia Moldovei, in partea de est a regiunii și este străbătut de râul Bahlui, fiind compus din 7 coline: Cetățuia, Șorogari, Copou(la fel este denumit și cel mai important parc al orașului) Galata, Repedea, Breazu și Bucium.

Ce se poate vizita în Iași și prin împrejurimi
Iașiul este o îmbinare de nou și vechi, de modern și clasic, de liniște si agitație. Pentru un turist Iașiul va reprezenta un bătrân cu haine noi care va avea răspuns la orice întrebare, de la un loc frumos de vizitat la unul plin de distracție. Ca și obiective turistice putem enumera:
- Biserica Sf. Nicolae Domnesc, fiind cea mai veche din oraș, aici am putea menționa și faptul ca Moldova este foarte renumita pentru Mânăstirile ei pline de istorie.
- Palatul Culturii, un adevărat monument al arhitecturii
- Centrul Expozițional Moldova
- Case Memoriale: Mihail Sadoveanu, George Topârceanu, Otilia Cazimir, clasici ai prozei și literaturii romane.
- Gradina Botanica

Cum ajungeți la Iași?
Cu trenul: fiind un mare nod feroviar, orașul dispune de 4 gări, atât naționale cat și internaționale, orașul aflând-se pe magistrala care face legătura cu Republica Moldova.
Cu mașina: prin Drumul National 2, 28 și 24 cu sudul tarii și al regiunii, in viitor fiind planificata o autostrada care sa facă legătura cu A3, autostrada Transilvania.
Cu avionul: Orașul dispune de aeroport internațional având curse către majoritatea orașelor importante din Europa.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another