Trenuri spre Timişoara: orare și prețuri

Istorie și așezare
Timișoara, frumoasa Timișoara. Sunt multe de spus despre această mică Vienă a României. A fost primul oraș din Europa și al doilea din lume, după New York, care a introdus iluminatul public stradal. A fost punctul de pornire al Revoluției Române din 1989, primele manifestații având loc în Piața Operei.
Orașul este străbătut de râul Bega care se unduiește prin centrul acestuia, acesta fiind și primul canal navigabil din România ajutând la creșterea comerțului la sfârșitul anilor 1800. Daca ești pentru prima oară în Timișoara lasă-te cucerit de farmecul său inconfundabil, de clădirile in stil baroc, modernist și bizantin și de frumoasele piețe din centrul orașului, loc ideal de savurat cafeaua la umbra unei terase.
Printre principalele atracții turistice putem număra monumentul dedicat eroilor Revoluției Române din 1989 de lângă Catedrala Mitropolitana, Palatul Baroc situat în apropierea Pieței Unirii.

Ce se poate vizita în Timișoara și prin împrejurimi
Ca și alte orașe de seamă din România, Timișoara se poate lauda cu multe activități și festivaluri culturale. Aici are loc Festivalul de Jazz TM, Festivalul filmului de Scurtmetraj, Festivalul Internațional de Dans axat pe mai multe categorii, însă cel care vă poate atrage atenția poate fi PLAIFest, un festival aparte care are loc în aer liber și are la baza artă tradițională multiculturală, proiecții de filme, muzică, arte plastice. Veți găsi o viață destul de activă, industria se dezvoltă rapid, orașul primește an de an noi studenți care vin să își înceapă viața postliceală la Universitatea Politehnică.
În cazul în care doriți doar să va relaxați în zone mai puțin zgomotoase, vă recomandăm unul din parcurile orașului, care au făcut din Timișoara un oraș floral dacă îi putem spune așa, având în vedere că este un parc destinat doar trandafirilor.

Cum ajungeți la Timișoara?
Via avion – Aeroport Internațional Traian Vuia – cu legătură pentru centrul orașului.
Via tren – este deservit de 4 gări, însă cea mai importantă este Gara de Nord, care face legătura cu extremitățile județului, cele mai importante orașe din țară precum și cu patru orașe din Europa: Budapesta, Belgrad, Munchen și Viena.
Cu mașina – din toate orașele importante ale țării, în scurt urmând a fi finalizat tronsonul de autostradă care va face legătura cu Budapesta și Belgrad.virail lets you search and compare times and prices of any transports from one city to another